10.6.2012

Välimeren parsakaalipiiras

Teksti: Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

Taikina:

2 dl vehnäjauhoja
1 dl graham- tai spelttijauhoja
1 dl perunasosejauhetta
1 tl leivinjauhetta
100 g kevytlevitettä
½ dl kylmää vettä,

tai

1 pkt (400 g) pakastepiirakkataikinaa

täyte:

250 g parsakaalia
vettä
mineraalisuolaa
200 g fetajuustoa
5 aurinkokuivattua tomaattia
1 nippu hienonnettua tuoretta basilikaa
2 dl ruokakermaa (rasvaa 5-7 %)
1 dl maitoa
3 munaa
ripaus mineraalisuolaa
ripaus rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

Välimeren parsakaalipiiraassa maistuvat parsakaalin lisäksi fetajuusto, auringonkuivattu tomaatti ja tuore basilika.

Sekoita keskenään jauhot, perunasosejauhe sekä leivinjauhe. Nypi rasva joukkoon ja lisää kylmä vesi. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Sulata pakastetaikina, jos käytät sitä. 

Painele taikina piirasvuoan pohjaan ja reunoille ja pane jääkaappiin siksi aikaa, kun teet täytteen.

Paloittele parsakaali ja keitä paloja pari minuuttia mineraalisuolalla maustetussa vedessä. Valuta parsakaalinpalat ja jäähdytä ne nopeasti kylmässä vedessä. Paloittele fetajuusto tai käytä valmiita kuutioita. Hienonna aurinkokuivatut tomaatit.

Sekoita parsakaali, fetajuusto, aurinkokuivatut tomaatit sekä basilika keskenään ja levitä seos taikinan päälle vuokaan. Sekoita keskenään ruokakerma, maito sekä munat ja mausta seos mineraalisuolalla sekä mustapippurilla. Kaada seos muiden täyteaineiden päälle vuokaan.

Kypsennä piirasta 175 asteen uuninlämmössä noin tunti tai kunnes täyte on keskeltäkin hyytynyt ja pohja on kypsä.