Reseptit

Välimeren silakat

Silakkafileet saavat makua aurinkokuivatuista tomaateista ja tuoreesta basilikasta.

Teksti:
Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 600 g silakkafileitä
  • mineraalisuolaa
  • rouhittua valkopippuria
  • noin 100 g öljyyn säilöttyjä aurinkokuivattuja tomaatteja
  • hienonnettua tuoretta basilikaa

päälle:

  • 1 dl tomaattipyreetä
  • tomaattien säilöntäöljy
  • ½ dl viinietikkaa
  • tilkka vettä
  • hienonnettua tuoretta basilikaa
  • kokonaisia valkosipulinkynsiä
  • pieniä terttutomaatteja
  • pinjansiemeniä

Valmistusohje

Levitä silakkafileet voipaperin päälle nahkapuoli alaspäin. Mausta fileet maun mukaan mineraalisuolalla ja mustapippurilla. Hienonna aurinkokuivatut tomaatit ja levitä ne silakkafileiden päälle yhdessä hienonnetun basilikan kanssa. Kääri fileet rullalle ja lado uunivuokaan.

Sekoita tomaattipyree, öljy, viinietikka ja vesi keskenään ja kaada seos vuokaan silakkarullien päälle. Levitä vuokaan basilikaa, kokonaisia tai viipaloituja valkosipulinkynsiä, tomaatteja ja pinjansiemeniä. Kypsennä silakoita 200 asteen uuninlämmössä noin 20 minuuttia.

Tarjoa keitettyjen perunoiden, kasvisten, salaatin ja ruisleivän kanssa.

X