Reseptit

Välimeren silakkavuoka

Silakkavuoka saa välimerellisiä makuja, kun lisäät siihen kapriksia, tomaattia ja basilikaa.
Teksti: Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 pussi pakastettua peruna-sipuliseosta
  • 2 fondikuutiota (yrttikimppu) tai 2 rkl kalafondia
  • 400 g silakkafileitä
  • ½ sitruunan mehu
  • ripaus mineraalisuolaa
  • ripaus mustapippuria
  • 4 tomaattia
  • 1 ruukullinen basilikaa
  • 2 rkl kapriksia

Valmistusohje

Levitä peruna-sipuliseos uunivuokaan ja murenna joukkoon fondikuutiot tai lisää fondi.

Mausta silakkafileet sitruunamehulla, mineraalisuolalla ja mustapippurilla. Nosta silakkafileet perunoiden päälle vuokaan. Lohko tomaatit ja hienonna basilika. Lisää tomaatit, basilika ja kaprikset vuokaan.

Kypsennä 200 asteen uuninlämmössä noin puoli tuntia.

X