Reseptit

Välimeren vihannes-juustopiiras

Välimerellinen vihannes-juustopiiras on täyteläinen herkku, joka maistuu esimerkiksi tuhdimpana iltapalana.

Teksti:
Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Taikina:

  • 125 g voita tai margariinia
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • ripaus mineraalisuolaa
  • 1 tl kuivattua basilikaa
  • 2 (200 g) keitettyä perunaa
  • ½ - 1 dl kylmää vettä ,

täyte:

  • 1 purjosipuli
  • 2-3 eriväristä pientä paprikaa
  • tilkka öljyä
  • 200 g valutettuja fetajuustokuutioita
  • 2 ½ dl ruokakermaa (rasvaa 7 %)
  • 3 munaa
  • 1 dl juustoraastetta
  • 1 ruukullinen hienonnettua tuoretta basilikaa
  • ripaus mineraalisuolaa
  • ripaus rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

Sekoita keskenään pehmeä rasva ja jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe, mineraalisuola sekä basilika. Kuori ja raasta perunat. Lisää perunaraaste muiden aineiden joukkoon. Lisää sen verran vettä, että saat taikinasta sopivan kiinteää. Sekoita taikina tasaiseksi.

Kauli tai taputtele taikina piirasvuoan pohjaan ja reunoille. Pane vuoka jääkaappiin siksi aikaa, kun teet täytteen.

Halkaise, huuhdo ja suikaloi purjosipuli. Huuhdo ja halkaise paprikat. Poista niistä kanta sekä siemenet ja suikaloi paprikanpuolikkaat.

Kuumenna öljy pinnoitetussa paistinpannussa. Lisää purjosipuli sekä paprikat ja hauduta niitä hetki, jotta ne hieman pehmenevät. Sekoita fetakuutiot vihannesten joukkoon ja anna seoksen vähän jäähtyä.

Sekoita keskenään ruokakerma, munat ja juustoraaste. Mausta seos hienonnetulla basilikalla sekä maun mukaan mineraalisuolalla ja mustapippurilla. Sekoita munamaito muiden täyteaineiden joukkoon ja kaada täyte taikinan päälle vuokaan.

Paista piirasta 175 asteen uuninlämmössä noin 45 minuuttia tai kunnes täyte on keskeltäkin hyytynyt.

X