Reseptit

Valkoinen borssikeitto

Borssikeitto saa vaihtelua, kun perinteisesti punajuuresta valmistettu soppa valmistetaan valkoisena. Smetanan sijaan keitto kruunataan pähkinätahnalla.

Teksti:
Matleena Lahti
Kuvat:
Tommi Tuomi / Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Valkoinen borssikeitto:

  • 600 g kasviksia (esim. maa-artisokka, palsternakka, kelta- tai valkojuuri)
  • 400 g valkokaalia
  • 100 g juuri- eli mukulaselleriä
  • 1-2 sipulia
  • 1-2 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl öljyä
  • n. 1 l vettä
  • 2 laakerinlehteä
  • 2 tl suolaa
  • 1 tl hunajaa
  • 1 dl tuoretta timjamia
  • 1 rkl sitruunan mehua

Pähknäsmetana

  • 2 dl (100 g) cashewpähkinöitä (liota)
  • 1 dl vettä
  • 1/2 dl sitruunan kuori
  • ripaus suolaa

Valmistusohje

1. Kuori ja raasta juurekset. Suikaloi kaali. Kuori ja hienonna sipulit.

2. Kuullota ainekset öljyssä kattilassa ja kaada joukkoon vesi. Lisää mausteet ja anna kiehua hiljalleen noin 40 minuuttia. Lisää lopuksi sitruunan mehu ja tarkista maku. Tarjoa pähkinäsmetanan kera.

3. Liota pähkinöitä runsaassa vedessä noin kaksi tuntia ja valuta vesi pois. Soseuta kaikki ainekset sauvasekoittimella ja tarkista maku.

X