Reseptit

Valkoinen grillipizza

Rapeapohjainen grillipizza syntyy kätevästi pizzakivellä, joita myydään marketeissa. Tässä versiossa rucolan on korvannut mukavan hapokas ketunleipä.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Sampo Korhonen/Otavamedia

Parmesaanijuustoraastetta, mozzarellaa, ranskankermaa... kokeile grillipizzaa!

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Taikina:

  • 1/2 pussia kuivahiivaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl sokeria
  • 2 dl vettä
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 5 dl durumvehnäjauhoja

Päälle:

  • 1 munakoiso
  • 1 1/2 dl ranskankermaa
  • 1 tl oreganoa
  • 1-2 valkosipulinkynttä
  • 1/4 tl suolaa
  • 1 1/2 dl parmesaanijuustoraastetta
  • 200 g (1 pallo) mozzarellaa
  • 8-12 kirsikkatomaattia
  • basilikaa
  • rucolaa tai ketunleipiä

Valmistusohje

1. Sekoita hiiva, suola ja sokeri kädenlämpöi- seen veteen. Lisää öljy ja sen verran jauhoja, että taikinasta tulee kimmoisan pehmeää. Alusta koneella tai käsin 5–10 minuuttia. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi. Kaada kohonnut taikina leivinpöydälle, alusta hyvin ja anna levätä vartin verran.

2. Taikinan levätessä kuumenna pizzakivi 275-asteisessa grillissä. Viipaloi munakoiso ja sivele viipaleet öljyllä. Grillaa ne molemmin puolin. Sekoita ranskankermaan oregano, murskatut valkosipulinkynnet, suola ja parmesaaniraaste.

3. Kauli taikina neljäksi pyöreäksi pohjaksi. Paista pohjia ensin 2–3 minuuttia tai kunnes pohja ruskistuu sieltä täältä täplikkääksi, sitten käännä pohja. Levitä päälle ranskankerma ja grillaa edelleen 3–5 minuuttia. Lisää valmiin pizzan päälle munakoisoviipaleet, revitty mozzarella ja puolitetut tomaatit. Pyöräytä päälle mustapippuria ja lisää viimeiseksi basilika, rucola tai ketunleivät.

X