
Valkoinen grillipizza
Rapeapohjainen grillipizza syntyy kätevästi pizzakivellä, joita myydään marketeissa. Tässä versiossa rucolan on korvannut mukavan hapokas ketunleipä.
Parmesaanijuustoraastetta, mozzarellaa, ranskankermaa... kokeile grillipizzaa!
Ainekset
Taikina:
- 1/2 pussia kuivahiivaa
- 1 tl suolaa
- 1 tl sokeria
- 2 dl vettä
- 2 rkl oliiviöljyä
- 5 dl durumvehnäjauhoja
Päälle:
- 1 munakoiso
- 1 1/2 dl ranskankermaa
- 1 tl oreganoa
- 1-2 valkosipulinkynttä
- 1/4 tl suolaa
- 1 1/2 dl parmesaanijuustoraastetta
- 200 g (1 pallo) mozzarellaa
- 8-12 kirsikkatomaattia
- basilikaa
- rucolaa tai ketunleipiä
Valmistusohje
1. Sekoita hiiva, suola ja sokeri kädenlämpöi- seen veteen. Lisää öljy ja sen verran jauhoja, että taikinasta tulee kimmoisan pehmeää. Alusta koneella tai käsin 5–10 minuuttia. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi. Kaada kohonnut taikina leivinpöydälle, alusta hyvin ja anna levätä vartin verran.
2. Taikinan levätessä kuumenna pizzakivi 275-asteisessa grillissä. Viipaloi munakoiso ja sivele viipaleet öljyllä. Grillaa ne molemmin puolin. Sekoita ranskankermaan oregano, murskatut valkosipulinkynnet, suola ja parmesaaniraaste.
3. Kauli taikina neljäksi pyöreäksi pohjaksi. Paista pohjia ensin 2–3 minuuttia tai kunnes pohja ruskistuu sieltä täältä täplikkääksi, sitten käännä pohja. Levitä päälle ranskankerma ja grillaa edelleen 3–5 minuuttia. Lisää valmiin pizzan päälle munakoisoviipaleet, revitty mozzarella ja puolitetut tomaatit. Pyöräytä päälle mustapippuria ja lisää viimeiseksi basilika, rucola tai ketunleivät.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous