Reseptit

Valkoinen ja tumma joulusuklaa

Suklaa tekee joulun! Tällä reseptillä valmistat suuta hellivät täytesuklaat, jossa maistuvat ihanat pähkinät ja kuivatut marjat.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Ari Heinonen

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

30

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Valkoinen suklaa:

  • 200 g valkosuklaata
  • 50 g pistaasipähkinöitä rouhittuina
  • 50 g kuivattuja mustikoita
  • ripaus sormisuolaa

Tumma suklaa:

  • 200 g tummaa suklaata (kaakaoprosentti noin >50%)
  • 50 g paahdettuja manteleita
  • 50 g kuivattuja karpaloita
  • ripaus sormisuolaa

Valmistusohje

Valkoinen ja tumma joulusuklaa maistuu glögin kanssa ja sopii joulunajan tuliaiseksi. Tästä reseptistä tulee joulusuklaata noin 30 palaa.

1. Sulata suklaat ja valuta ne laakealle astialle levitettyjen leivinpaperiarkkien päälle levyiksi.
2. Ripottele pinnoille valitut makuaineet ja mausta ripauksella sormisuolaa.
3. Nosta jääkaappiin jähmettymään.
4. Paloittele rouheiksi paloiksi. Säilytä viileässä.

X