Reseptit

Valkoiset kuppikakut ja vaniljakuorrutus

Vaaleissa kuppikakuissa on vaniljanmakuinen voikuorrutus. Tarjoa kuppikakut huoneenlämpöisinä, sillä voikuorrutus jähmettyy kovaksi jääkaapissa.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Paula Kukkonen/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 110 g pehmeää voita
  • 2 dl sokeria
  • 2 kananmunan valkuaista
  • 1/2 dl maitoa
  • 2 dl ranskankermaa
  • 1 tl vaniljatahnaa eli vanilla curdia (esim. Dr. Oetker)
  • 2 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 1/2 tl soodaa
  • 1/4 tl suolaa

Kuorrutus:

  • 8-10 dl tomusokeria
  • 225 g pehmeää voita
  • 1 tl vaniljatahnaa
  • (tilkka maitoa)
  • ripaus suolaa

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Vatkaa voi ja sokeri kuohkeaksi sähkövatkaimella. Lisää valkuaiset yksi kerrallaan samalla vatkaten. Lisää maito, ranskankerma ja vaniljatahna keskiteholla vatkaten.

2. Yhdistä kuivat aineet toisiinsa. Lisää seos vähitellen taikinaan. Sekoita vain sen verran, että taikinasta tulee tasaista – varo vatkaamasta taikinaa liikaa. Vuoraa muffinipelti paperivuoilla. Täytä kolot taikinalla puoliväliin saakka.

3. Paista kuppikakkuja 5 minuuttia 200-asteisessa uunissa. Laske sitten lämpö 175 asteeseen ja paista edelleen 8–10 minuuttia. Anna jäähtyä.

4. Valmista kuorrutus. Vatkaa tomusokeri pehmeään voihin, kunnes kuorrutus on kuohkeaa. Lisää vaniljatahna. Jos kuorrutus on liian jähmeää, lisää tilkka maitoa. Jos kuorrutus tuntuu liian pehmeältä, lisää tomusokeria. Pursota kuorrutus jäähtyneiden kuppikakkujen pinnalle.

X