Valkoiset kuppikakut ja vaniljakuorrutus
Vaaleissa kuppikakuissa on vaniljanmakuinen voikuorrutus. Tarjoa kuppikakut huoneenlämpöisinä, sillä voikuorrutus jähmettyy kovaksi jääkaapissa.
Ainekset
- 110 g pehmeää voita
- 2 dl sokeria
- 2 kananmunan valkuaista
- 1/2 dl maitoa
- 2 dl ranskankermaa
- 1 tl vaniljatahnaa eli vanilla curdia (esim. Dr. Oetker)
- 2 1/2 dl vehnäjauhoja
- 1/2 tl soodaa
- 1/4 tl suolaa
Kuorrutus:
- 8-10 dl tomusokeria
- 225 g pehmeää voita
- 1 tl vaniljatahnaa
- (tilkka maitoa)
- ripaus suolaa
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Vatkaa voi ja sokeri kuohkeaksi sähkövatkaimella. Lisää valkuaiset yksi kerrallaan samalla vatkaten. Lisää maito, ranskankerma ja vaniljatahna keskiteholla vatkaten.
2. Yhdistä kuivat aineet toisiinsa. Lisää seos vähitellen taikinaan. Sekoita vain sen verran, että taikinasta tulee tasaista – varo vatkaamasta taikinaa liikaa. Vuoraa muffinipelti paperivuoilla. Täytä kolot taikinalla puoliväliin saakka.
3. Paista kuppikakkuja 5 minuuttia 200-asteisessa uunissa. Laske sitten lämpö 175 asteeseen ja paista edelleen 8–10 minuuttia. Anna jäähtyä.
4. Valmista kuorrutus. Vatkaa tomusokeri pehmeään voihin, kunnes kuorrutus on kuohkeaa. Lisää vaniljatahna. Jos kuorrutus on liian jähmeää, lisää tilkka maitoa. Jos kuorrutus tuntuu liian pehmeältä, lisää tomusokeria. Pursota kuorrutus jäähtyneiden kuppikakkujen pinnalle.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous