Reseptit

Valkopaputahnaa ja uuniperunoita

8.2.2017 Teksti: Katri Schröder Kuvat: Pekka Holmström

Kaupalliset yhteistyöt

Lue myös

Suosittelemme

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Valkopaputahna maistuu ihanalta uuniperunan kanssa. Siihen voi myös dippailla rapeaa leipää ja raakoja kasviksia.

Ainekset

1 dl cashewpähkinöitä
4 isoa jauhoista perunaa (Rosamunda)
1 prk (400 g) valkoisia papuja
1-2 valkosipulinkynttä
1/2 dl hienonnettua persiljaa
2 rkl sitruunamehua
1 rkl seesaminsiemenöljyä
1/2 rl suolaa

Lisäksi

kylmäsavulohiviipaleita tai sulatettuja katkarapuja

Valmistusohje

1. Mittaa cashewpähkinät kulhoon. Kaada päälle kylmää vettä. Anna liota jääkaapissa kahdesta neljään tuntia. Kaada pavuista vesi pois.

2. Pese perunat. Pistele kuoreen haarukalla reikiä. Kääräise perunat alumiinifolion sisälle nyyteiksi. Kypsennä 200-asteisessa uunissa tunti.

3.Kaada valkoiset pavut lävikköön, huuhtele kylmällä vedellä ja valuta. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Hienonna persilja.

4. Mittaa kulhoon cashewpähkinät, valkoiset pavut, valkosipulinkynnet, persilja, sitruunanmehu, seesaminsiemenöljy ja suola. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi tahnaksi. Maista, ja mausta tar- vittaessa suolalla. Tarjoile valkopaputahnaa ja kylmäsavulohiviipaleita tai sulatettuja katkarapuja uuniperunoiden kanssa.

Lisää ihania kasvistahnoja:

linssihummus

Linssihummus

Hernehummus_1

Hernehummus

Härkäpapuhummus

Härkäpapuhummus

Kotiliesi.fi: Mustapapu-hummus

Julkaistu aiemmin

anna

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme