Reseptit

Valkosipuli-juustopatongit

Valkosipuli-juustopatongit ovat helppo ja nopea iltapala tai yllätysvierastarjottava. Yhdistä sinihomejuustoon jääkaapistasi löytyvät tähdejuustot.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi/Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Valkosipuli-juustopatongit

  • 1 patonki
  • 2-3 rkl oliiviöljyä
  • 150 g juustoja raasteena (esim. jämäjuustonkannikoita)
  • 100 g sinihomejuustoa muruina
  • 2 kananmunaa
  • 4 valkosipuinkynttä hienonnettuna
  • 1/4 tl mustapippuria

Valmistusohje

Valkosipuli-juustopatongit tehdään helposti näin:

1. Halkaise patonki pituussuunnassa ja nosta puolikkaat leivinpaperilla peitetylle pellille leikkuupinta ylöspäin. Sipaise pintoihin oliiviöljyä.

2. Sekoita kulhossa juustoraaste, sinihomejuustomuru, kananmunat, valkosipulimurska sekä ripaus mustapippuria.

3. Levitä juusto-kananmunaseos patonkipuolikkaiden päälle ja paista 220-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

4. Jäähdytä valkosipuli-juustopatongit pari minuuttia ja leikkaa paloiksi.

Katso myös: Lämpimät voileivät sopivat evääksi töihin tai iltapalaksi kotiin – 5 erinomaista ohjetta

Katso myös Kotiliesi.fi: Leivo patonki ja valitse herkulliset täytteet

X