10.12.2015

Valkosipuli-korianterisilakat

Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Mirva Kakko/Otavamedia ja Jukka Pakarinen/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

Arvostelu

Valkosipuli, chili ja korianteri maustavat näitä herkullisia silakkarullia.

Ainekset

300 g silakkafileitä
3/4 tl merisuolaa
valko- tai mustapippuria
50 g pehmeää voita
1 rkl öljyä
2 valkosipulinkynttä
4 rkl silputtua korianteria
2 rkl sitruunamehua
1/2–1 silputtua chiliä

Valmistusohje

Hakaniemen herkkulautasella on makeaksi glaseerattuja ribsejä, rosmariinimakkaroita, bataattivuokaa, valkosipuli- korianterisilakoita ja sinappimajoneesia. Valikoimasta voit poimia sopivat makupalat omaan joulupöytääsi.

1. Pane silakkafileet työlaudalle nahkapuoli ylöspäin. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita pehmeään voihin öljy, silputtu korianteri ja chili, sitruunamehu ja murskatut valkosipulinkynnet. Jaa seos silakkafileille. Kääri fileet rulliksi ja pane rullat uunivuokaan yhdeksi kerrokseksi.

2. Kypsennä silakoita 175-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Tarjoa silakat kuumina joululimpun kanssa.

Katso myös:

Valkosipulisilakat, Ruoka.fi

Aasialaiset joulusilakat, Ruoka.fi

Silakkasalaatti, Kotiliesi.fi

 

Lue Myös

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi