Reseptit

Valkosipuli-korianterisilakat

Valkosipuli, chili ja korianteri maustavat näitä herkullisia silakkarullia.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Mirva Kakko/Otavamedia, Jukka Pakarinen/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 300 g silakkafileitä
  • 3/4 tl merisuolaa
  • valko- tai mustapippuria
  • 50 g pehmeää voita
  • 1 rkl öljyä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 4 rkl silputtua korianteria
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 1/2–1 silputtua chiliä

Valmistusohje

Hakaniemen herkkulautasella on makeaksi glaseerattuja ribsejä, rosmariinimakkaroita, bataattivuokaa, valkosipuli- korianterisilakoita ja sinappimajoneesia. Valikoimasta voit poimia sopivat makupalat omaan joulupöytääsi.

1. Pane silakkafileet työlaudalle nahkapuoli ylöspäin. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita pehmeään voihin öljy, silputtu korianteri ja chili, sitruunamehu ja murskatut valkosipulinkynnet. Jaa seos silakkafileille. Kääri fileet rulliksi ja pane rullat uunivuokaan yhdeksi kerrokseksi.

2. Kypsennä silakoita 175-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Tarjoa silakat kuumina joululimpun kanssa.

Katso myös:

Valkosipulisilakat, Ruoka.fi

Aasialaiset joulusilakat, Ruoka.fi

Silakkasalaatti, Kotiliesi.fi

 

X