Reseptit

Valkosipuli-maa-artisokkakeitto

Valkosipuli-maa-artisokkakeitto on pakkaspäivän paras soppa. Ronskisti valkosipulilla maustettu pehmeän samettinen sosekeitto sulaa suuhun.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Valkosipuli-maa-artisokkakeitto

  • 2 kokonaista valkosipulia
  • 1 kg maa-artisokkaa
  • 1 iso jauhoinen peruna
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl voita
  • n. 8 dl vettä
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 2 rkl hunajaa
  • 2 dl kuohukermaa
  • suolaa
  • mustapippuria

Valmistusohje

Valkosipuli-maa-artisokkakeitto tehdään helposti näin:

1. Kuori valkoispulinkynnet. Pese, kuori ja paloittele maa-artisokat ja peruna.

2. Kuumenna öljy ja voi kattilassa. Lisää valkosipulit ja kuullota keskilämmöllä pari kolme minuuttia. Lisää sitten maa-artisokat ja perunat. Kääntele hetki ja lisää vettä niin, että ainekset juuri ja juuri peittyvät. Keitä hiljaa poreillen, kunnes juurekset ovat pehmeitä.

3. Soseuta keitto tasaiseksi.

4. Lisää sitruunamehu, hunaja ja kuohukerma sekä suolaa ja mustapippuria maun mukaan. Kiehauta ja tarkista maku.

5. Tarjoa valkosipuli-maa-artisokkakeitto hyvän leivän kanssa.

Katso myös: Paahteinen maa-artisokkakeitto ja pekonimuru

Katso myös Kotiliesi.fi: Maa-artisokka on monipuolinen raaka-aine – katso ohjeet

X