Reseptit

Valkosipuli-mozzarellalevät

8.3.2019 Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Tommi Tuomi / Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Nämä helpot ja nopeat leivät vievät kielen. Kahta eri juustoa ja valkosipulia kuumalla rapealla leivällä... yksinkertaista ja ihanaa!

Ainekset

Valkosipuli-mozzarellaleivät

1 patonki
75 g voita
2 valkosipulinkynttä
hienonnettua basilikaa
150 g voimakasta juustoraastetta
2 palloa mozzarellaa
ripaus mustapippuria

Valmistusohje

1. Leikkaa patonki 12 viipaleeksi.

2. Pehmitä voi kulhossa haarukalla. Hienonna valkosipuli ja basilika ja sekoita ne voin joukkoon. Voitele patonkiviipaleet reilusti maustevoilla ja nosta ne leivinpaperilla peitetylle uunipellille.

3. Ripottele pinnoille juustoraaste ja revi päälle vielä mozzarellaa. Mausta mustapippurilla.

4. Paista 225-asteisessa uunissa 10–12 minuuttia.