Reseptit

Valkosipuli-persiljabruschettat

Paahdetut valkosipuli-persiljabruschettat maistuvat esimerkiksi uuden vuoden juhlissa rapucocktailin ja briejuuston kera.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi/Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 pieni maalaisleipä
  • n. 2 rkl oliiviöljyä

Pesto:

  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 tuhti nippu persiljaa
  • n. 1 dl oliiviöljyä
  • tilkka sitruunan mehua
  • suolaa
  • mustapippuria

Valmistusohje

1. Leikkaa maalaisleipä viipaleiksi ja sipaise pinnat oliiviöljyllä. Laita leivät leivinpaperilla peitetylle uunipellille ja paahda niitä 225-asteisessa uunissa noin viisi minuuttia, tai kunnes ne ovat rapeita ja kauniin värisiä.

2. Kuori valkosipulin kynnet.

3. Mittaa kaikki peston ainekset tehosekoittimen tai sauvasekoittimen kulhoon ja sekoita tasaiseksi paksuhkoksi seokseksi. Tarkista maku.

4. Lusikoi pesto leiville ja tarjoa leivät rapucocktailin ja briejuuston kaverina.

X