
Valkosipuli-persiljabruschettat
Paahdetut valkosipuli-persiljabruschettat maistuvat esimerkiksi uuden vuoden juhlissa rapucocktailin ja briejuuston kera.
Ainekset
- 1 pieni maalaisleipä
- n. 2 rkl oliiviöljyä
Pesto:
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 tuhti nippu persiljaa
- n. 1 dl oliiviöljyä
- tilkka sitruunan mehua
- suolaa
- mustapippuria
Valmistusohje
1. Leikkaa maalaisleipä viipaleiksi ja sipaise pinnat oliiviöljyllä. Laita leivät leivinpaperilla peitetylle uunipellille ja paahda niitä 225-asteisessa uunissa noin viisi minuuttia, tai kunnes ne ovat rapeita ja kauniin värisiä.
2. Kuori valkosipulin kynnet.
3. Mittaa kaikki peston ainekset tehosekoittimen tai sauvasekoittimen kulhoon ja sekoita tasaiseksi paksuhkoksi seokseksi. Tarkista maku.
4. Lusikoi pesto leiville ja tarjoa leivät rapucocktailin ja briejuuston kaverina.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous