Reseptit

Valkosipuli-persiljavoilla gratinoidut simpukat

Valkosipuli-persiljavoilla gratinoidut simpukat ovat ihanaa napostelu- ja seurusteluruokaa, joka ei kaipaa rinnalleen kuin hyvää patonkia tai maalaisleipää.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Valkosipuli-persiljavoilla gratinoidut simpukat:

  • 1 kg viher- tai sinisimpukoita (esikypsennettyjä pakastesimpukoita)
  • karkeaa merisuolaa
  • 100 g pehmeää voita
  • 4 valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • 1 dl hienonnettua persiljaa
  • 3 rkl hienonnettua timjamia
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 50 g parmesaanijuustoa raastettuna

Valmistusohje

Valkosipuli-persiljavoilla gratinoidut simpukat tehdään helposti näin:

1. Sulata simpukat pakkauksen ohjeen mukaan.

2. Kaada laakeaan uunivuokaan tasainen kerros karkeaa merisuolaa. Lado simpukat suolaan niin, että ne pysyvät hyvin.

3. Sekoita pehmeään voihin valkosipuli, persilja, timjami sekä ripaukset suolaa ja mustapippuria. Jaa maustevoi simpukoille.

4. Ripottele pinnalle parmesaani ja gratinoi 225-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia. Tarjoa valkosipuli-persiljavoilla gratinoidut simpukat hyvän leivän tai patongin kera.

Katso myös: Gratinoidut simpukat

Katso myös Kotiliesi.fi: Simpukat maistuvat talvikuukausina – ohjeet sini- ja vihersimpukoille

X