Valkosipuli-roseepippurisilakat
Silakka taipuu myös trendiruoaksi. Sen todistaa valkosipuli-roseepippurisilakat.
Ainekset
- 500 g silakkafileitä
liemi:
- 2 dl vettä
- 2 dl väkiviinaetikkaa
- 2 rkl suolaa
- 2 tl sokeria
kastike:
- 1 prk (200 g) ranskankermaa
- 4 valkosipulinkynttä hienonnettuna
- 1 punasipuli hienonnettuna
- 2 tl roseepippuria murskattuna
- 1 tl suolaa
- 0.5 tl sokeria
Valmistusohje
Silakka on tapas- ja antipastotrendissä mukana, kun tarjoat siitä valmistettuja pikkusyötäviä.
1. Huuhtele silakkafileet kylmällä vedellä lävikössä. Mittaa kulhoon liemen ainekset ja nostele silakkafileet liemeen. Peitä kulho kelmulla ja anna fileiden kypsyä noin 3 tuntia jääkaapissa.
2. Sekoita ranskankerman joukkoon hienonnetut sipulit, roseepippurit, suola ja sokeri. Sekoita kastike hyvin ja anna maustua.
3. Kaada silakoista etikkaliemi pois ja lado tiiviiseen kannelliseen purkkiin kerroksittain silakkafileitä ja ranskankermakastiketta. Lopuksi sulje purkki ja kääntele sitä niin, että kastike maustaa kaikki fileet. Anna tekeytyä yön yli jääkaapissa.
4. Tarjoile valkosipuli-roseepippurisilakoita vaikkapa hyvän voilla voidellun ruisleivän päällä.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous