Reseptit

Valkosipuli-roseepippurisilakat

Silakka taipuu myös trendiruoaksi. Sen todistaa valkosipuli-roseepippurisilakat.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Ari Heinonen

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 500 g silakkafileitä

liemi:

  • 2 dl vettä
  • 2 dl väkiviinaetikkaa
  • 2 rkl suolaa
  • 2 tl sokeria

kastike:

  • 1 prk (200 g) ranskankermaa
  • 4 valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • 1 punasipuli hienonnettuna
  • 2 tl roseepippuria murskattuna
  • 1 tl suolaa
  • 0.5 tl sokeria

Valmistusohje

Silakka on tapas- ja antipastotrendissä mukana, kun tarjoat siitä valmistettuja pikkusyötäviä.

1. Huuhtele silakkafileet kylmällä vedellä lävikössä. Mittaa kulhoon liemen ainekset ja nostele silakkafileet liemeen. Peitä kulho kelmulla ja anna fileiden kypsyä noin 3 tuntia jääkaapissa.
2. Sekoita ranskankerman joukkoon hienonnetut sipulit, roseepippurit, suola ja sokeri. Sekoita kastike hyvin ja anna maustua.
3. Kaada silakoista etikkaliemi pois ja lado tiiviiseen kannelliseen purkkiin kerroksittain  silakkafileitä ja ranskankermakastiketta. Lopuksi sulje purkki ja kääntele sitä niin, että kastike maustaa kaikki fileet. Anna tekeytyä yön yli jääkaapissa.
4. Tarjoile valkosipuli-roseepippurisilakoita vaikkapa hyvän voilla voidellun ruisleivän päällä.

X