Valkosipuli-vuohenjuustokeitto
Höystä valkosipuli-vuohenjuustokeitto halutessasi suikaloidulla ilmakuivatulla kinkulla tai salamilla ja ruohosipulisilpulla.
Ainekset
- 8 pulleaa valkosipulinkynttä
- 2 purjon valkoiset osat
- 3 rkl öljyä tai voita
- 8 dl vettä
- 2 kana- tai kasvisliemikuutiota
- 2 dl kuivaa valkoviiniä
- 2 laakerinlehteä
- 4–5 viipaletta valkoista leipää
- 1 dl kermaa
- 125 g pehmeää vuohenjuustoa
- suolaa
- pippuria
- (½ dl sherryä)
- maitovaahto
- 4 dl rasvatonta maitoa
Valmistusohje
1. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Silppua purjot. Kuullota sipuleita hetki voissa tai öljyssä. Lisää vesi, liemikuutiot, viini ja laakerinlehdet. Hauduta hiljalleen puolisen tuntia. Lisää kuorettomaksi leikatut leivät ja keitä edelleen viitisen minuuttia.
2. Ota keitosta pois laakerinlehdet ja soseuta keitto. Lisää kerma, (sherry) ja vuohenjuusto nokareina. Kuumenna sekoittaen, kunnes juusto sulaa. Mausta keitto suolalla, pippurilla ja halutessasi ripauksella rakuunaa.
3. Kuumenna maito kiehumapisteeseen, vatkaa vaahdoksi käsin tai maidonvaahdottimella. Lusikoi vaahto keittoannosten pinnalle.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous