Reseptit

Valkosipuli-vuohenjuustokeitto

Höystä valkosipuli-vuohenjuustokeitto halutessasi suikaloidulla ilmakuivatulla kinkulla tai salamilla ja ruohosipulisilpulla.
Teksti: Taina Salovaara

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 8 pulleaa valkosipulinkynttä
  • 2 purjon valkoiset osat
  • 3 rkl öljyä tai voita
  • 8 dl vettä
  • 2 kana- tai kasvisliemikuutiota
  • 2 dl kuivaa valkoviiniä
  • 2 laakerinlehteä
  • 4–5 viipaletta valkoista leipää
  • 1 dl kermaa
  • 125 g pehmeää vuohenjuustoa
  • suolaa
  • pippuria
  • (½ dl sherryä)
  • maitovaahto
  • 4 dl rasvatonta maitoa

Valmistusohje

1. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Silppua purjot. Kuullota sipuleita hetki voissa tai öljyssä. Lisää vesi, liemikuutiot, viini ja laakerinlehdet. Hauduta hiljalleen puolisen tuntia. Lisää kuorettomaksi leikatut leivät ja keitä edelleen viitisen minuuttia.

2. Ota keitosta pois laakerinlehdet ja soseuta keitto. Lisää kerma, (sherry) ja vuohenjuusto nokareina. Kuumenna sekoittaen, kunnes juusto sulaa. Mausta keitto suolalla, pippurilla ja halutessasi ripauksella rakuunaa.

3. Kuumenna maito kiehumapisteeseen, vatkaa vaahdoksi käsin tai maidonvaahdottimella. Lusikoi vaahto keittoannosten pinnalle.

X