Reseptit

Teresa Välimäen valkosipulikeitto

Valkosipulikeitto sopii niin arkeen kuin juhlaan Jos flunssa on yllättänyt, tämä keitto maistuu nuhaisemmallekin potilaalle.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Kari Hautala/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 300 g valkosipulinkynsiä
  • 800 g perunaa
  • 1 iso purjosipuli
  • 3 rkl ruokaöljyä
  • n. 1,5 l vettä tai kasvislientä
  • 2 dl kuohukermaa
  • suolaa
  • mustapippuria

Viimeistelyyn

  • paahdettuja kurpitsansiemeniä

Valmistusohje

Valkosipulikeitto Teresa Välimäen reseptillä tehdään helposti näin:

1. Kuori valkosipulinkynnet ja perunat ja paloittele ne. Halkaise purjo, pese se hyvin ja hienonna.

2. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota valkosipulia hetki. Lisää perunat ja purjo ja jatka kuullottamista vielä hetki. Lisää sitten vesi tai kasvisliemi. Keitä ainekset pehmeiksi ja soseuta keitto tasaiseksi.

3. Lisää kerma ja kiehauta. Jos keitto on liian paksua, lisää vettä. Tarkista maku ja mausta suolalla ja mustapippurilla.

4. Ripottele pinnalle kurpitsansiemenet ja tarjoile valkosipulikeitto esimerkiksi juhlien alkuruokana tai arkena lounas- tai päivällisruokana tuoreen leivän kera.

Vinkki: Kokeile myös valkosipuli-vuohenjuustokeittoa, valkosipuli-yrttikeittoa tai sipulikeittoa.

Valkosipuliperunat, Kotiliesi.fi

X