Reseptit

Valkosipulikeitto

7.10.2019 Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Pekka Nieminen

Kaupalliset yhteistyöt

Suosittelemme

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

2

Arvostelu

Kiitos
Perinteisesti sivuosaa näyttelevä valkosipuli pääsee tässä keitossa päätähdeksi. Valkosipuli kesyyntyy ihanan täyteläiseksi, kun haudutat sipulit voissa pehmeiksi ennen nesteen lisäämistä.

Ainekset

Valkosipulikeitto:

100 g valkosipulia
1 sipuli
1 Rosamunda-peruna
2 rkl voita
n. 6 dl vettä
1 dl valkoviiniä
1 dl kuohukermaa
ripaus muskottipähkinää
ripaus suolaa

Valmistusohje

1. Kuori valkosipulinkynnet ja hienonna sipuli. Kuori ja kuutioi peruna.

2. Kuumenna voi kattilassa ja lisää sipulit. Pehmennä niitä hetki ja lisää perunat. Kääntele minuutti pari ja lisää vesi niin, että ainekset juuri ja juuri peittyvät. Keitä kunnes perunat ovat kypsiä.

3. Lisää valkoviini, kerma ja muskottipähkinä ja soseuta keitto tasaiseksi.

4. Kuumenna kiehuvaksi ja mausta suolalla maun mukaan.

Julkaistu aiemmin

seura

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme