Reseptit

Valkosipulikeitto

Perinteisesti sivuosaa näyttelevä valkosipuli pääsee tässä keitossa päätähdeksi. Valkosipuli kesyyntyy ihanan täyteläiseksi, kun haudutat sipulit voissa pehmeiksi ennen nesteen lisäämistä.
Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Pekka Nieminen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

2

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Valkosipulikeitto:

  • 100 g valkosipulia
  • 1 sipuli
  • 1 Rosamunda-peruna
  • 2 rkl voita
  • n. 6 dl vettä
  • 1 dl valkoviiniä
  • 1 dl kuohukermaa
  • ripaus muskottipähkinää
  • ripaus suolaa

Valmistusohje

1. Kuori valkosipulinkynnet ja hienonna sipuli. Kuori ja kuutioi peruna.

2. Kuumenna voi kattilassa ja lisää sipulit. Pehmennä niitä hetki ja lisää perunat. Kääntele minuutti pari ja lisää vesi niin, että ainekset juuri ja juuri peittyvät. Keitä kunnes perunat ovat kypsiä.

3. Lisää valkoviini, kerma ja muskottipähkinä ja soseuta keitto tasaiseksi.

4. Kuumenna kiehuvaksi ja mausta suolalla maun mukaan.

X