Reseptit

Valkosipuliset etikkakurkut

Valkosipuliset etikkakurkut ovat loistavaa naposteltavaa. Kurkut sopivat hyvin myös leivän päälle.
Teksti: Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 kg avomaankurkkuja
  • 5 valkosipulinkynttä
  • ½ dl sinapinsiemeniä
  • 1-2 rkl kokonaisia maustepippureita
  • tillinkukintoja

liemi:

  • 3 dl vettä
  • 1 ½ dl väkiviinaetikkaa
  • 1 ½ dl sokeria
  • 2 rkl karkeaa suolaa

Valmistusohje

Pese kurkut hyvin ja leikkaa ne viipaleiksi tai lohkoiksi. Kuori ja paloittele valkosipulinkynnet. Lado kurkut sinapinsiementen, maustepippurien ja tillinkukintojen kanssa puhtaisiin, kuumennettuihin tölkkeihin.

Kiehauta liemen ainekset ja kaada kuuma liemi kurkkujen päälle. Sulje tölkit ja säilytä viileässä.

X