Reseptit

Valkosipulisilakat ranskalaisittain

Jos pidät ranskalaisista valkosipulietanoista, rakastat myös näitä voita tihkuvia, ranskalaisittain valmistettuja valkosipulisilakoita.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Seppo Saarentola

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 500 g silakkafileitä
  • 1 1/2 tl suolaa
  • valkopippuria myllystä
  • 75-100 g pehmeää voita
  • 2-3 valkosipulinkynttä
  • 1 dl hienonnettua persiljaa
  • ripaus kuivattua rakuunaa
  • 2 rkl sitruunamehua

pinnalle:

  • leivänmurusia tai korppujauhoja

Valmistusohje

 

Napsaise fileistä pois selkäevät saksilla. Mausta fileet suolalla ja pippurilla. Kääri fileet rullalle niin, että nahkapuoli tulee sisäänpäin. Asettele rullat vieri viereen joko pieniin uuninkestäviin annosvuokiin tai isolle uunivadille. Voit myös käyttää etannapannuja silakoiden kypsennykseen.

Sekoita pehmeään voihin murskatut valkosipulinkynnet, persiljasilppu, rakuuna ja sitruunamehu. Ripottele leivänmuruset tai korppujauhot silakoiden pinnalle, lisää voi nokareina.

Kypsennä silakoita 225-asteisessa uunissa 15 minuuttia.

X