Valkosipulisilakat ranskalaisittain
Jos pidät ranskalaisista valkosipulietanoista, rakastat myös näitä voita tihkuvia, ranskalaisittain valmistettuja valkosipulisilakoita.
Ainekset
- 500 g silakkafileitä
- 1 1/2 tl suolaa
- valkopippuria myllystä
- 75-100 g pehmeää voita
- 2-3 valkosipulinkynttä
- 1 dl hienonnettua persiljaa
- ripaus kuivattua rakuunaa
- 2 rkl sitruunamehua
pinnalle:
- leivänmurusia tai korppujauhoja
Valmistusohje
Napsaise fileistä pois selkäevät saksilla. Mausta fileet suolalla ja pippurilla. Kääri fileet rullalle niin, että nahkapuoli tulee sisäänpäin. Asettele rullat vieri viereen joko pieniin uuninkestäviin annosvuokiin tai isolle uunivadille. Voit myös käyttää etannapannuja silakoiden kypsennykseen.
Sekoita pehmeään voihin murskatut valkosipulinkynnet, persiljasilppu, rakuuna ja sitruunamehu. Ripottele leivänmuruset tai korppujauhot silakoiden pinnalle, lisää voi nokareina.
Kypsennä silakoita 225-asteisessa uunissa 15 minuuttia.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous