Reseptit

Valkosuklaa-appelsiinitryffelit

Valkosuklaarouheessa kieritellyt tryffelit saavat makua appelsiinista, likööristä ja chilistä. Tryffelit ovat herkullinen joululahja.

Teksti:
Katri Schröder
Kuvat:
Jukka Pakarinen/Otavamedia

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

15

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 200 g valkosuklaata
  • 0.5 dl kuohukermaa
  • ¼ tl punaista chilirouhetta
  • 50 g voita
  • 2 tl appelsiinilikööriä, esim. Cointreau (tai muutama tippa sitruuna-aromia)
  • ½ appelsiinin raastettu kuori

Pinnalle

  • rouhittua valkosuklaata

Valmistusohje

1. Rouhi suklaa pieniksi paloiksi. Kuumenna kerma ja chilirouhe kattilassa kiehumispisteeseen. Nosta kattila syrjään ja lisää joukkoon suklaarouhe. Lisää paloiteltu voi ja sekoita, kunnes suklaa ja voi ovat täysin sulaneet ja seos on tasaista.

2. Mausta seos liköörillä ja appelsiinin kuoriraasteella.

3. Kaada seos puhtaaseen kulhoon ja peitä kelmulla. Anna jäähtyä kylmässä vähintään kahden tunnin ajan.

4. Pyöritä seoksesta palloja ja kierittele ne suklaarouheessa. Säilytä viileässä.

Maista myös näitä makeisia:

788845-valkosuklaanamit.jpg

Valkosuklaa-aprikoosinamit

valkosuklaa_marsipaaninamit

Suklaasushit – valkosuklaa-marsipaanimakeiset

900763-raakasuklaa_2048x1365.jpg

Appelsiini-aprikoosi raakasuklaa

Kotiliesi.fi: Appelsiinitryffelit

X