
Valkosuklaa-appelsiinitryffelit
Valkosuklaarouheessa kieritellyt tryffelit saavat makua appelsiinista, likööristä ja chilistä. Tryffelit ovat herkullinen joululahja.
Ainekset
- 200 g valkosuklaata
- 0.5 dl kuohukermaa
- ¼ tl punaista chilirouhetta
- 50 g voita
- 2 tl appelsiinilikööriä, esim. Cointreau (tai muutama tippa sitruuna-aromia)
- ½ appelsiinin raastettu kuori
Pinnalle
- rouhittua valkosuklaata
Valmistusohje
1. Rouhi suklaa pieniksi paloiksi. Kuumenna kerma ja chilirouhe kattilassa kiehumispisteeseen. Nosta kattila syrjään ja lisää joukkoon suklaarouhe. Lisää paloiteltu voi ja sekoita, kunnes suklaa ja voi ovat täysin sulaneet ja seos on tasaista.
2. Mausta seos liköörillä ja appelsiinin kuoriraasteella.
3. Kaada seos puhtaaseen kulhoon ja peitä kelmulla. Anna jäähtyä kylmässä vähintään kahden tunnin ajan.
4. Pyöritä seoksesta palloja ja kierittele ne suklaarouheessa. Säilytä viileässä.
Maista myös näitä makeisia:
Kotiliesi.fi: Appelsiinitryffelit
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous