Reseptit

Valkosuklaa-mansikkahyytelö

Oletko valkosuklaan ystävä? Silloin tämä jälkkäri on juuri sinulle nappi valinta!

Teksti:
Sirkka Hirvonen
Kuvat:
Seppo Saarentola

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 200 g valkosuklaata
  • 4 dl kookosmaitoa
  • 1/2 dl sokeria
  • 1 sitruunan raastettu kuori ja mehu
  • 2 rkl perunajauhoja
  • 1 rkl vaniljasokeria

Mansikkahyytelö:

  • 1/2 l mansikoita
  • 4 dl vettä
  • 1 1/2 dl hyytelösokeria

Valmistusohje

Valkosuklaa-mansikkahyytelö on näyttävä jälkiruoka.

1. Pane paloiteltu suklaa, kookosmaito, sokeri, raastettu sitruunankuori ja sitruunamehu sekä perunajauhot kattilaan. Sekoita hyvin. Kuumenna koko ajan huolellisesti hämmentäen kiehumispisteeseen. Ota kattila levyltä pois, kun kiisseli on pulpahtanut pari kertaa.

2. Mausta kiisseli vaniljasokerilla. Jaa laseihin ja anna jäähtyä.

3. Puhdista ja paloittele mansikat. Levitä ne kiisselin päälle.

4. Kuumenna vesi. Lisää hyytelösokeri ja kiehauta seos. Anna jäähtyä jonkin aikaa ja lusikoi liemi mansikoiden päälle. Pidä jääkaapissa vähintään tunti ennen tarjoilua.

X