Reseptit

Valkosuklaa-mantelikeksit

13.2.2020 Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Tommi Tuomi/Otavamedia

Kaupalliset yhteistyöt

Suosittelemme

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

12

Arvostelu

Kiitos
Tällä ohjeella teet muhkeat, reunoilta rapeat ja sisältä sitkaat keksit eli amerkikkalaiset cookiet. Sattumina rouskuvat valkosuklaahippuset sekä mantelit.

Ainekset

Valkosuklaa-manteikeksit:

225 g voita
3 dl täysruokosokeria
1 tl leivinjauhetta
hyppysellinen suolaa
4 1/2 dl vehnäjauhoja
2 isoa kananmunaa
150 g valkosuklaata rouhittuna
50 g manteleita rouhittuna

Pinnalle:

100 g valkosuklaata sulatettuna

Valmistusohje

1. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi.

2. Sekoita leivinjauhe ja suola vehnäjauhoihin.

3. Lisää kananmunat voi-sokerivaahtoon yksitellen. Vatkaa joukkoon myös jauhoseos. Lisää suklaarouhe ja mantelit taikinaan kevyesti käännellen.

4. Ota taikinasta reiluja ruokalusikallisia ja pyöritä ne palloiksi. Nosta pallot leivinpaperilla peitetyille uunipelleille ja litistä palloja hieman. Jätä kekseille leviämisvaraa.

5. Paista 180-asteisessa uunissa 10–12 minuuttia.

6. Jäähdytä cookiet leivinpaperin päällä kokonaan ja koristele ne sulatetulla valkosuklaalla. Anna jähmettyä.

7. Säilytä cookiet ilmatiiviissä rasiassa tai purkissa.

Vinkki: Älä paista näitä cookieita liian kauaa. Ne saavat olla vielä vähän pehmeitä uunista otettaessa niin jäähtyessään ne muuttuvat rapeiksi pinnalta ja jäävät sisältä ihanan tahmeiksi.

Julkaistu aiemmin

seura

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme