Reseptit

Valkosuklaa-mantelikeksit

Tällä ohjeella teet muhkeat, reunoilta rapeat ja sisältä sitkaat keksit eli amerkikkalaiset cookiet. Sattumina rouskuvat valkosuklaahippuset sekä mantelit.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

12

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Valkosuklaa-manteikeksit:

  • 225 g voita
  • 3 dl täysruokosokeria
  • 1 tl leivinjauhetta
  • hyppysellinen suolaa
  • 4 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 2 isoa kananmunaa
  • 150 g valkosuklaata rouhittuna
  • 50 g manteleita rouhittuna

Pinnalle:

  • 100 g valkosuklaata sulatettuna

Valmistusohje

1. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi.

2. Sekoita leivinjauhe ja suola vehnäjauhoihin.

3. Lisää kananmunat voi-sokerivaahtoon yksitellen. Vatkaa joukkoon myös jauhoseos. Lisää suklaarouhe ja mantelit taikinaan kevyesti käännellen.

4. Ota taikinasta reiluja ruokalusikallisia ja pyöritä ne palloiksi. Nosta pallot leivinpaperilla peitetyille uunipelleille ja litistä palloja hieman. Jätä kekseille leviämisvaraa.

5. Paista 180-asteisessa uunissa 10–12 minuuttia.

6. Jäähdytä cookiet leivinpaperin päällä kokonaan ja koristele ne sulatetulla valkosuklaalla. Anna jähmettyä.

7. Säilytä cookiet ilmatiiviissä rasiassa tai purkissa.

Vinkki: Älä paista näitä cookieita liian kauaa. Ne saavat olla vielä vähän pehmeitä uunista otettaessa niin jäähtyessään ne muuttuvat rapeiksi pinnalta ja jäävät sisältä ihanan tahmeiksi.

X