Reseptit

Valkosuklaa-marjaleivokset

30.7.2019 Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Tommi Tuomi / Otavamedia

Kaupalliset yhteistyöt

Suosittelemme

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

6

Arvostelu

Makeat valkosuklaa-marjaleivokset päättävät ihanan loppukesäisen aterian. Kokeile leivoksissa marjoja, jotka juuri nyt ovat parhamillaan.

Ainekset

Pohja:

150 g kaurakeksejä (esim. digestive)
75 g voita sulatettuna
ripaus kanelia

Täyte:

2 dl kuohukermaa
100 g valkosuklaata
1 sitruunan mehu ja raastettu kuori
300 g tuoreita vadelmia
tomusokeria

Lisäksi:

6-8 pientä tartaletti- tai leivosvuokaa

Valmistusohje

1. Murskaa keksit jauhelmaksi monitoimikoneessa tai muovi­pussissa kaulimen avulla.

2. Kaada keksimurut kulhoon ja sekoita joukkoon kaneli ja voi­sula. Painele seos leivosvuokien pohjalle ja reunoille.

3. Kuumenna kerma kattilas­sa, nosta kattila liedeltä ja lisää joukkoon valkosuklaa. Sekoit­tele, kunnes suklaa on sulanut. Lisää sitruunamehu nopeasti vispilöiden, ja kaada seos vuo­kiin keksipohjan päälle.

4. Nosta leivokset jääkaappiin jähmettymään (vähintään 2 tun­tia).

5. Peitä leivosten pinta tuo­reilla vadelmilla juuri ennen tarjoilua.

Julkaistu aiemmin

seura

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme