Reseptit

Valkosuklaa-marjaleivokset

Makeat valkosuklaa-marjaleivokset päättävät ihanan loppukesäisen aterian. Kokeile leivoksissa marjoja, jotka juuri nyt ovat parhamillaan.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi / Otavamedia

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Pohja:

  • 150 g kaurakeksejä (esim. digestive)
  • 75 g voita sulatettuna
  • ripaus kanelia

Täyte:

  • 2 dl kuohukermaa
  • 100 g valkosuklaata
  • 1 sitruunan mehu ja raastettu kuori
  • 300 g tuoreita vadelmia
  • tomusokeria

Lisäksi:

  • 6-8 pientä tartaletti- tai leivosvuokaa

Valmistusohje

1. Murskaa keksit jauhelmaksi monitoimikoneessa tai muovi­pussissa kaulimen avulla.

2. Kaada keksimurut kulhoon ja sekoita joukkoon kaneli ja voi­sula. Painele seos leivosvuokien pohjalle ja reunoille.

3. Kuumenna kerma kattilas­sa, nosta kattila liedeltä ja lisää joukkoon valkosuklaa. Sekoit­tele, kunnes suklaa on sulanut. Lisää sitruunamehu nopeasti vispilöiden, ja kaada seos vuo­kiin keksipohjan päälle.

4. Nosta leivokset jääkaappiin jähmettymään (vähintään 2 tun­tia).

5. Peitä leivosten pinta tuo­reilla vadelmilla juuri ennen tarjoilua.

X