Reseptit

Valkosuklaa-minttuvanukas

Aterian päättää hienostunut valkosuklaa-minttuvanukas. Vanukkaat voi valmistaa jääkaappiin odottamaan hyvissä ajoin etukäteen.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Vesa Tyni

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 3 dl kuohukermaa
  • 1/2 sitruunan mehu
  • 1/2 dl sokeria
  • muutama oksa tuoretta minttua
  • 100 g valkosuklaata

Viimeistelyyn

  • tuoretta minttua hienonnettuna

Valmistusohje

1. Mittaa kattilaan kerma, sitruunamehu, sokeri, vaniljasokeri ja mintunoksat.

2. Kuumenna varovasti sekoitellen kunnes sokerit sulavat. Hauduta pari minuuttia miedolla lämmöllä.

3. Poista mintunoksat ja kaada seos annosmaljoihin. Peitä maljat kelmulla ja nosta jääkaappiin tekeytymään yön yli.

4. Viimeistele hienonnetulla mintulla juuri ennen tarjoilua.

Lisää kielen vieviä jälkiruokia valkosuklaasta:

valkosuklaamousse

Valkosuklaamousse

valkosuklaamousse ja mansikkakastike

Valkosuklaamousse ja mansikkakastike

valkosuklaavaahta ja marenkia

Valkosuklaavaahtoa ja marenkia

Kotiliesi.fi: Valkosuklaa-piimäpannacotta

X