Valkosuklaa-vadelmamuffinit
Mehevät valkosuklaa-vadelmamuffinit maistuvat hyviltä myös ilman kermavaahtoa. Muffinien kaverina maistuu raparperi-mansikkajuoma.
Ainekset
- 100 g voita
- 100 g sitruuna-valkosuklaata
- 1 1/2 dl sokeria
- 1/2 dl fariinisokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 3 munaa
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 tl raastettua sitruunan kuorta
Lisäksi:
- 2 dl vispikermaa
- 1 rkl sokeria
- 2 dl murskattuja vadelmia
Valmistusohje
1. Paloittele suklaa ja voi mikronkestävään kulhoon. Sulata täydellä teholla pari kertaa sulatuksen aikana sekoittaen. Anna seoksen jäähtyä pari minuuttia, lisää sokerit. Sekoita ja lisää munat yksi kerrallaan. Kääntele viimeiseksi taikinaan jauho-leivinjauheseos ja sitruunankuoriraaste.
2. Lusikoi taikina keskikokoisiin muffinipelille pantuihin paperivuokiin. Paina jokaisen muffinin keskelle pari vadelmaa. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
3. Vatkaa kerma ja sokeri vaahdoksi. Lisää murskatut vadelmat. Koristele muffinit vadelmavaahdolla.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous