Valkosuklaajuustokakku
Tämä valkosuklaajuustokakun ohje on peräisin turkulaisen ravintolalaivan Svarte Rudolfin keittiöstä. Tarjoa valkosuklaajuustokakku vadelmasiirapin, siivilän läpi puserretun vadelmasoseen tai sokeroitujen vadelmien kanssa.
Ainekset
pohja:
- 1/2 pkt Digestive-keksejä
- 2 rkl sokeria
- 60 g sulaa voita
täyte:
- 600 g tuorejuustoa
- 2 dl sokeria
- 1 dl vaniljasokeria
- 200 g valkosuklaata rouhittuna
- 1/2 sitruunan mehua ja raastettu kuori
- 6 kpl munaa
Valmistusohje
Valkosuklaajuustokakku leivotaan näin helposti:
Tee ensin kakun pohja. Sulata voi. Murskaa keksit pohjaa varten ja sekoita niihin sokeri ja sulatettu voi.
Laita irtopohjavuoan (halkaisijata noin 28 cm) pohjalle leivinpaperi ja vuoraa vuoka keksimurskalla. Painele keksinmurut tiiviisti pohjaan esimerkiksi lusikalla.
Tee sitten kakun täyte. Sekoita keskenään täytteen ainekset ja kaada täyte pohjan päälle. Levitä täyte tasaisesti nuolijalla.
Paista valkosuklaajuustokakku 140-asteisessa uunissa. Aikaa kypsymiseen kuluu noin 1 1/2 tuntia.
Tarjoa valkosuklainen juustokakku juhlan teeman mukaan, esimerkiksi vadelmasiirapin, siivilän läpi puserretun vadelmasoseen, vadelmamelban tai sokeroitujen vadelmien tai sesongin hedelmien kanssa.
Katso myös: Suussa sulava suklaajuustokakku
Katso myös Kotiliesi.fi: 15 parasta juustokakku – näillä hurmaat taatusti!
Kommentit
Miten noin pitkä paistoaika ????
Kommentit
Aivan mahtavan makuinen herkku
?
Miten noin pitkä paistoaika ????
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous