Reseptit

Valkosuklaajuustokakku

Tämä valkosuklaajuustokakun ohje on peräisin turkulaisen ravintolalaivan Svarte Rudolfin keittiöstä. Tarjoa valkosuklaajuustokakku vadelmasiirapin, siivilän läpi puserretun vadelmasoseen tai sokeroitujen vadelmien kanssa. 

Teksti:
Arja Talonen
Kuvat:
Colourbox

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

15

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

pohja:

  • 1/2 pkt Digestive-keksejä
  • 2 rkl sokeria
  • 60 g sulaa voita

täyte:

  • 600 g tuorejuustoa
  • 2 dl sokeria
  • 1 dl vaniljasokeria
  • 200 g valkosuklaata rouhittuna
  • 1/2 sitruunan mehua ja raastettu kuori
  • 6 kpl munaa

Valmistusohje

Valkosuklaajuustokakku leivotaan näin helposti:

Tee ensin kakun pohja. Sulata voi. Murskaa keksit pohjaa varten ja sekoita niihin sokeri ja sulatettu voi.

Laita irtopohjavuoan (halkaisijata noin 28 cm) pohjalle leivinpaperi ja vuoraa vuoka keksimurskalla. Painele keksinmurut tiiviisti pohjaan esimerkiksi lusikalla.

Tee sitten kakun täyte. Sekoita keskenään täytteen ainekset ja kaada täyte pohjan päälle. Levitä täyte tasaisesti nuolijalla.

Paista valkosuklaajuustokakku 140-asteisessa uunissa.  Aikaa kypsymiseen kuluu noin 1 1/2 tuntia.

Tarjoa valkosuklainen juustokakku juhlan teeman mukaan, esimerkiksi vadelmasiirapin, siivilän läpi puserretun vadelmasoseen, vadelmamelban tai sokeroitujen vadelmien tai sesongin hedelmien kanssa.

Katso myös: Suussa sulava suklaajuustokakku

Katso myös Kotiliesi.fi: 15 parasta juustokakku – näillä hurmaat taatusti!

X