Valkosuklaaleivos, ruusunmarjajäädyke ja lakkamelba
Valkosuklaaleivos tarjotaan ruusunmarjajäädykkeen ja lakkamelban kanssa.
Ainekset
Valkosuklaaleivos:
- 225 g voita
- 135 g sokeria
- 5 tl vaniljasokeria
- 45 g kaakaojauhetta
- 90 g vehnäjauhoja
- 5 tl leivinjauhetta
- 175 g kananmunaa
kuorrutus:
- 125 g valkosuklaata
- 35 g voita
Ruusunmarjajäädyke:
- 6 kananmunan keltuaista
- 150 g sokeria
- 300 g ruusunmarjasosetta
- 5 dl vispikermaa
- 4 cl likööriä
Lakkamelba:
- 900 g lakkoja
- 200 g sokeria
- 1 1/2-2 rkl lakkalikööriä
Valmistusohje
Vaahdota voi ja sokeri. Sekoita vaniljasokeri, kaakaojauhe, vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää siitä ensin noin puolet seokseen. Lisää kananmunat voimakkaasti vatkaten ja lopuksi loput kuivista aineista.
Jaa taikina pieniin, voideltuihin vuokiin, esimerkiksi silikonisiin, ja paista 175-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia.
Sulata valkosuklaa vesihauteessa, sekoita joukkoon voi ja kuorruta jäähtyneet leivokset.
Ruusunmarjajäädyke:
Sekoita keltuaiset ja sokeri vesihaudekattilan yläosassa ja kuumenna astian alaosassa olevaa vettä koko ajan keltuaisseosta hämmentäen, kunnes seos muuttuu sakeaksi ja kuohkeaksi. Siirrä astia pois kuuman veden päältä ja jäähdytä seos.
Lisää ruusunmarjasose ja halutessasi mausteeksi esim. mansikka-, vanilja- tai ruusunmarjalikööriä. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää se lopuksi varovaisesti sekoittaen joukkoon. Annostele annosvuokiin (esimerkiksi tyhjiin, pestyihin jogurttipikareihin). Pakasta.
Lakkamelba:
Keitä lakkoja ja sokeria hetken ja soseuta seos siivilän läpi puukauhalla painellen ja sekoittaen. Mausta siemenetön kastike liköörillä.
Ohje: Koivumäen kartano, Kuopio
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous