Reseptit

Valkosuklaamuffinit

Mehevissä valkosuklaamuffineissa on suklaata sekä taikinassa että kuorrutteessa. Söpöjen muffinien koristeena on karamellikuorrutteisia popcorneja.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Mirva Kakko/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 isoa munaa
  • 1 dl vaaleaa muscovadosokeria
  • 75 g sulatettua voita
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • ripaus suolaa
  • 1 dl maitoa
  • 100 g rouhittua valkosuklaata

Kuorrutus

  • 100 g valkosuklaata
  • 100 g vaniljatuorejuustoa
  • 1 tl raastettua sitruunan kuorta
  • (makeita popcorneja)

Valmistusohje

1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää vähän jäähtynyt voisula. Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne taikinaan vuorotellen maidon kanssa. Kääntele rouhittu valkosuklaa viimeisenä taikinaan. Jaa seos pieniin muffinimuotteihin. Kypsennä 175-asteisessa uunissa 10–12 minuuttia.

2. Sulata valkosuklaa mikrossa miedolla teholla. Kaada seos tuorejuuston joukkoon. Mausta raastetulla sitruunankuorella. Sekoita tasaiseksi. Pursota tai lusikoiseos muffineiden pinnalle.

Katso myös:

Valkosuklaa-vadelmamuffinit, Ruoka.fi

Gluteeniton valkosuklaa-unelmatorttu, Ruoka.fi

Valkosuklaa-raparperimuffinit, Kotiliesi.fi

X