Reseptit

Valkosuklaavaahtoa ja marenkeja

12.5.2012 Teksti: Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

Arvostelu

Pehmeä valkosuklaavaahto ja makeat marengit saavat raikkautta tuoreista marjoista.

Ainekset

100 g valkoista suklaata
125 g mascarponea tai muuta maustamatonta tuorejuustoa
½ dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
1 dl vaahtoutuvaa vanilliinikastiketta
pieniä marenkeja
4 dl tuoreita marjoja
minttua tai sitruunamelissaa

Valmistusohje

Sulata ja jäähdytä suklaa. Mausta tuorejuusto sokerilla ja vaniljasokerilla. Vatkaa vanilliinikastike kovaksi vaahdoksi. Sekoita sulatettu suklaa ja vanilliinivaahto tuorejuuston joukkoon.

Pane jälkiruokamaljoihin kerroksittain marenkeja, marjoja ja valkosuklaavaahtoa. Koristele kokonaisilla marjoilla ja mintulla tai sitruunamelissalla