Reseptit 7.4.2012

Valkoviinikastike

Teksti: Katri Schröder

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

2 salottisipulia
1 dl valkoviinietikkaa
1 dl valkoviiniä
1 dl vettä
2 dl kuohukermaa
200 g voita
suolaa
rouhittua valkopippuria
(sitruunankuorta ja tilliä)

Valmistusohje

1. Hienonna muutama salottisipuli kasariin. Lisää valkoviinietikka, valkoviini ja vesi ja keitä kokoon, kunnes lientä on puolet määrästä.

2. Siivilöi kastike ja lisää kerma. Anna kastikkeen kiehua muutama minuutti, kunnes se hieman sakenee. Siirrä kasari syrjään ja lisää vähitellen ja samalla vatkaten kylmä, kuutioitua voi, kunnes kastike on sileää. Voi suurustaa kastikkeen ja antaa upean kiillon.

3. Mausta kastike suolalla ja rouhitulla valkopippurilla. Voit lisätä myös ripauksen raastettua sitruunankuorta ja tuoretta, hienonnettua tilliä. Tarjoile heti.

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi