Valkoviinikastike
Valkoviinikastikeen maku on lempeän raikas. Valkoviinikastike sopii esimerkiksi pannulla paahdettujen kuhafileiden ja ruskistettujen maa-artisokkapalojen kanssa.
Ainekset
- 2 salottisipulia
- voita tai öljyä
- 3 dl kuivaa valkoviiniä
- 3 dl vettä
- 1 kala- tai kanaliemikuutio
- 2 dl kuohukermaa
- 1 rkl vehnäjauhoja
- suolaa
- cayannepippuria
- 2 rkl voita viimeistelyyn
Valmistusohje
Keitä kastike kuivasta, hinnaltaan edullisesta, aromikkaasta valkoviinistä. Myös kuivasta vermutista syntyy hyvä kastike.
Kuullota sipulit voissa tai öljyssä. Lisää viini, vesi ja liemikuutio. Keitä lientä kokoon, kunnes jäljellä on noin puolet alkuperäisestä määrästä. Siivilöi sipulit pois liemestä.
Sekoita vehnäjauhot kermaan hyvin vatkaten. Lisää kerma siivilän läpi kuumaan liemeen. Keitä kastiketta hiljalleen 5–10 minuuttia tai kunnes kastike on sopivan sakeaa. Mausta suolalla ja cayannepippurilla. Lisää vielä lopuksi 2 rkl pehmeää voita ja vatkaa kastike tasaiseksi.
Käyttö: Paistetulle kalalle, äyriäisille ja vaalealle lihalle. Kastikkeen makua voi terävöittää Dijon-sinapilla tai sitruunalla ja valmiiseen kastikkeeseen lisätä kaprista, ruohosipulia, tilliä, persiljaa.
Lisää hurmaavia kastikkeita kalaruoille:
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous