Reseptit

Vanilijabavaroise

Kylmänä kermavanukkaana tunnettu bavaroise saa tässä reseptissä makua vaniljasta. Vanukkaan oheen voi lisätä lakkasorbettipallon ja rommirusinoita.

Teksti:
Inga Aaltonen

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 4 liivatelehteä
  • 1 vanilijatanko
  • 3 dl maitoa
  • 5 keltuaista
  • 120 g sokeria
  • 3 dl kermaa

Valmistusohje

Liota liivatelehdet kylmässä vedessä. Halkaise vaniljatanko ja raaputa siemenet kattilaan.

Lisää maito ja lämmitä kiehumapisteeseen. Vatkaa keltuaiset ja sokeri kevyesti. Kaada kuumaa vaniljamaitoa keltuaisten joukkoon vähän kerrallaan koko ajan vatkaten. Kaada seos takaisin kattilaan. Kuumenna kastiketta koko ajan pohjasta huolellisesti sekoittaen. Kun seos sakenee (noin 85 asteessa), siivilöi kastike kulhoon. Purista liivatteista vesi pois ja sekoita ne kuumaan kastikkeeseen. Sekoita hyvin.

Jäähdytä seos ja sekoita välillä tasaiseksi. Kun kastike on kylmää, vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita kastikkeeseen. Kaada seos annosvuokiin (sekä halkaisijaltaan että korkeudeltaan 3 cm) ja pakasta noin 3 tunnin ajan. Poista bavaroise vuoista ja anna niiden sulaa. Voit hyydyttää jälkiruoan myös isommassa, esimerkiksi yhdessä noin 1 ½ l:n vetoisessa vuoassa.

Voit asetella annokseksi jälkiruokalautaselle bavaroisen lisäksi, lakkasorbettipallon ja lusikallisen rommissa marinoituja rusinoita.

X