Reseptit

Vanilja-hilloviinerit

6.10.2014 Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Kari Hautala/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Vanilja-hilloviinereistä ei enää leipominen voi helpottua. Ja mikä maku!

Ainekset

1 pkt/ 6 kpl pieniä pakastelehtitaikinalevyjä
1 kananmuna

pinnalle:

200 g vaniljalla maustettua tuorejuustoa
1 kananmuna
3 rkl sokeria
2 dl paistonkestävää hilloa

kuorrute:

2 dl tomusokeria
tilkka sitruunamehua tai vettä

Valmistusohje

1. Levitä lehtitaikinalevyt leivinpaperilla peitetylle uunipellille sulamaan. Riko kananmunan rakennehaarukalla ja voitele sulaneet taikinalevyt kananmunalla.

2. Sekoita tuorejuuston joukkoon kananmuna ja sokeri. Levitä taikinalevyjen keskelle pituussuunnassa raita paistonkestävää hilloa ja toinen raita tuorejuustoseosta.

3. Paista viinereitä 200-asteisessa uunissa 10–12 minuuttia. Jäähdytä.

4. Sekoita tomusokerin joukkoon tilkka sitruunamehua siten, että saat sopivan paksuisen sokerikuorrutteen. Valuta kuorrutetta viinereille ja tarjoile hyvän kahvin kera.

Julkaistu aiemmin

Lehden logo

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *