Reseptit

Vanilja-hilloviinerit

Vanilja-hilloviinereistä ei enää leipominen voi helpottua. Ja mikä maku!

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Kari Hautala/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 pkt/ 6 kpl pieniä pakastelehtitaikinalevyjä
  • 1 kananmuna

pinnalle:

  • 200 g vaniljalla maustettua tuorejuustoa
  • 1 kananmuna
  • 3 rkl sokeria
  • 2 dl paistonkestävää hilloa

kuorrute:

  • 2 dl tomusokeria
  • tilkka sitruunamehua tai vettä

Valmistusohje

1. Levitä lehtitaikinalevyt leivinpaperilla peitetylle uunipellille sulamaan. Riko kananmunan rakennehaarukalla ja voitele sulaneet taikinalevyt kananmunalla.

2. Sekoita tuorejuuston joukkoon kananmuna ja sokeri. Levitä taikinalevyjen keskelle pituussuunnassa raita paistonkestävää hilloa ja toinen raita tuorejuustoseosta.

3. Paista viinereitä 200-asteisessa uunissa 10–12 minuuttia. Jäähdytä.

4. Sekoita tomusokerin joukkoon tilkka sitruunamehua siten, että saat sopivan paksuisen sokerikuorrutteen. Valuta kuorrutetta viinereille ja tarjoile hyvän kahvin kera.

X