Reseptit

Vanilja-rahkamousse

25.7.2012 Teksti: Katri Schröder Kuvat: Jukka Pakarinen/Otavamedia

Kaupalliset yhteistyöt

Suosittelemme

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos
Vanilja-rahkamoussen maustamiseen käytetään vaniljatankoa. Pienet mustat vaniljansiemenet kertovat ruoassa aidosta aromista. Makusiirappi viimeistelee moussen.

Ainekset

2 dl vispikermaa
1 dl tomusokeria
1 prk (250 g) maitorahkaa
1 vaniljatanko

Makusiirappi

3/4 dl vaahterasiirappia
veitsenkärjellinen vaniljajauhetta

Valmistusohje

1. Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta tomusokerilla, lisää rahka. Halkaise vaniljatanko ja raaputa veitsellä siemenet rahkaseoksen joukkoon. Sekoita ja jaa annosmaljoihin.

2. Kuumenna kattilassa siirappi ja vaniljajauhe samalla sekoittaen. Nauti rahkamousse viilennetyllä makusiirapilla valeltuna.

Vanilja maustaa myös nämä jälkiruoat:

984960-Vanilja_semifreddo,590.jpg

Vaniljasemifreddo

vaniljavaahtoa ja puolukkahyytelöä

Vaniljavaahto ja puolukkahyytelö

Vaniljakiisseli

Vaniljakiisseli

Kotiliesi.fi: Vaniljajogurttivanukas

Julkaistu aiemmin

anna

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme