Reseptit

Vanilja-rahkamousse

Vanilja-rahkamoussen maustamiseen käytetään vaniljatankoa. Pienet mustat vaniljansiemenet kertovat ruoassa aidosta aromista. Makusiirappi viimeistelee moussen.

Teksti:
Katri Schröder
Kuvat:
Jukka Pakarinen/Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 dl vispikermaa
  • 1 dl tomusokeria
  • 1 prk (250 g) maitorahkaa
  • 1 vaniljatanko

Makusiirappi

  • 3/4 dl vaahterasiirappia
  • veitsenkärjellinen vaniljajauhetta

Valmistusohje

1. Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta tomusokerilla, lisää rahka. Halkaise vaniljatanko ja raaputa veitsellä siemenet rahkaseoksen joukkoon. Sekoita ja jaa annosmaljoihin.

2. Kuumenna kattilassa siirappi ja vaniljajauhe samalla sekoittaen. Nauti rahkamousse viilennetyllä makusiirapilla valeltuna.

Vanilja maustaa myös nämä jälkiruoat:

984960-Vanilja_semifreddo,590.jpg

Vaniljasemifreddo

vaniljavaahtoa ja puolukkahyytelöä

Vaniljavaahto ja puolukkahyytelö

Vaniljakiisseli

Vaniljakiisseli

Kotiliesi.fi: Vaniljajogurttivanukas

X