Reseptit

Vanilja-ricottapannarit

9.8.2012 Teksti: Katri Schröder

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Pulskat pikkupannarit tehdään ricottajuustosta ja maustetaan vaniljalla.

Ainekset

1 prk (250 g) ricottajuustoa
2 dl vehnäjauhoja
0.5 tl leivinjauhetta
1 rkl sokeria
ripaus suolaa
3 kananmunaa
2 dl maitoa
puolikas vaniljatanko

paistamiseen:

voita

Valmistusohje

Sekoita kulhossa ricottajuusto ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Erottele kanamunista valkuaiset ja keltuaiset. Sekoita toisessa kulhossa keltuaiset ja maito. Raaputa joukkoon halkaistun vaniljatangon siemenet.

Sekoita joukkoon juusto-jauhoseos. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Nostele valkuaisvaahto lopuksi taikinan joukkoon kevyesti nostellen. Sekoita tasaiseksi taikinaksi ja anna turvota puoli tuntia ennen paistamista.

Paista taikinasta pieniä pannareita ohukaispannulla. Taikinasta tulee noin 18 – 20 kpl pannukakkuja. Tarjoile hillon tai kermavaahdon kanssa.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Suosittelemme