1.4.2014

Vaniljainen kukkakaalikeitto

Teksti: Sirkka Hirvonen Kuvat: Seppo Saarentola/SKOY

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Ainekset

1 kukkakaali
4 maa-artisokkaa tai pientä perunaa
puolikas purjosipulia (valkoinen osa)
öljyä
puolikas vaniljatankoa
5 dl kasvislientä
2.5 dl ruokakermaa

Vanilja-yrttiöljy

puolikas vaniljatankoa
1 ruukku kirveliä tai basilikaa
1 dl avokadoöljyä

pinnalle:

paahdettuja pinjansiemeniä

Valmistusohje

Aito vanilja antaa viehättävän ja herkullisen makuvivahteen kukkakaalikeittoon. Vaniljainen kukkakaalikeitto sopii vaikkapa pääsiäisaterian alkuruoaksi.

Tee vaniljainen kukkakaalikeitto näin:

1. Paloittele kukkakaali. Kuori ja paloittele maa-artisokat tai perunat. Halkaise, huuhdo ja hienonna purjosipuli.
2. Kuumenna tilkka öljyä kattilassa. Raaputa vaniljatangonpuolikkaasta siemenet kattilaan. Lisää myös vaniljatangonpuolikas. Lisää purjosipuli ja kuullota sitä, kunnes se on pehmennyt. Lisää kukkakaali, maa-artisokat tai perunat ja kasvisliemi. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä noin 15 minuuttia tai kunnes kaikki kasvikset ovat pehmeitä. Tee keiton kiehuessa
vanilja-yrttiöljy. Raaputa vaniljatangonpuolikkaasta siemenet irti ja hienonna kirveli tai basilika. Jauha ne soseeksi ja lisää öljy.
3. Poista vaniljatangonpuolikas kattilasta, lisää ruokakerma ja soseuta keitto monitoimikoneessa tai kattilassa sauvasekoittimella. Kuumenna kiehumispisteeseen.
4. Annostele keitto tarjolle, ripottele pinnalle paahdettuja pinjansiemeniä ja valuta yrttiöljyä päälle.

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi