Reseptit

Vaniljainen kuningatarpiirakka

Aidolla vaniljalla maustetusta mascarponesta syntyy tähän piirakkaan ihanan herkullinen täyte. Koristele piirakka tuoreilla mustikoilla ja vadelmilla.

Teksti:
Katri Schröder

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

10

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 125 g voita tai margariinia
  • ¾ dl sokeria
  • 1 keltuainen
  • 2.5 dl vehnäjauhoja
  • 0.5 dl perunajauhoja
  • 0.5 tl leivinjauhetta

Täyte

  • 1 vaniljatanko
  • 3 rkl sokeria
  • 250 g mascarponejuustoa
  • 1 kananmuna

Pinnalle

  • 0.5 l tuoreita marjoja
  • tomusokeria

Valmistusohje

1. Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää keltuainen huolella sekoittaen. Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää taikinaan. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.

2. Voitele yksi isompi tai kaksi pienempää irtopohjaista tai tavallista piirakkavuokaa. Painele taikina vuokien pohjalle ja reunoille. Pistele pohja haarukalla ja nosta vuoka jääkaappiin täytteen teon ajaksi.

3. Halkaise vaniljatanko ja raaputa veitsellä siemenet sokerin joukkoon. Notkista kulhossa mascarponejuusto ja kananmuna keskenään. Mausta seos vaniljasokerilla.

4. Valuta täyte piirakkapohjan päälle. Paista 200-asteisessa uunin keskitasossa 25–30 minuuttia. Peitä tarvittaessa lopussa, jotta piirakka ei tummu liikaa.

5. Nosta piirakka jäähtymään ritilälle. Nosta runsaasti marjoja jäähtyneen piirakan päälle. Siivilöi pinnalle tomusokeria.

X