Reseptit

Vaniljainen rapusalaatti

Vaniljainen rapusalaatti on hauskan kokeileva ruoka, jossa vanilja ja sitruuna yhdistyvät raikkaaksi makumaailmaksi. Salaatin oheen valmistetaan vielä ihanan täyteläinen avokadosose.

Teksti:
Sirkka Hirvonen
Kuvat:
Seppo Saarentola/Skoy

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 12-16 tiikeri- tai jättikatkaravunpyrstöä

marinadi:

  • puolikas vaniljatankoa
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 2 limetin raastettu kuori ja mehu
  • suolaa
  • rouhittua mustapippuria

Avokadosose:

  • 2 avokadoa
  • 0.5 dl ranskankermaa
  • 2 limetin mehu
  • suolaa
  • Lisäksi:
  • 4 kourallista erilaisia salaatinlehtiä

Valmistusohje

Aito vanilja antaa viehättävän makuvivahteen rapusalaattiin.

1. Sulata ja kuivaa tiikeri- tai jättikatkaravunpyrstöt. Raaputa vaniljatangonpuolikkaasta siemenet kulhoon. Lisää oliiviöljy, raastettu limetinkuori ja limettimehu. Mausta maun mukaan
suolalla ja mustapippurilla. Kaada marinadi rapujen päälle, sekoita hyvin ja anna maustua pari tuntia.
2. Halkaise avokadot ja poista niistä kivi sekä kuori. Soseuta avokadonpuolikkaat, ranskankerma ja limettimehu tasaiseksi. Mausta sose maun mukaan suolalla. Huuhdo ja kuivaa salaatinlehdet.
3. Levitä salaatinlehdet ja avokadosose tarjolle. Nosta ravut päälle ja valuta marinadi joukkoon.

X