2.4.2014

Vaniljainen rapusalaatti

Teksti: Sirkka Hirvonen Kuvat: Seppo Saarentola/SKOY

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Ainekset

12-16 tiikeri- tai jättikatkaravunpyrstöä

marinadi:

puolikas vaniljatankoa
1 dl oliiviöljyä
2 limetin raastettu kuori ja mehu
suolaa
rouhittua mustapippuria

Avokadosose:

2 avokadoa
0.5 dl ranskankermaa
2 limetin mehu
suolaa
Lisäksi:
4 kourallista erilaisia salaatinlehtiä

Valmistusohje

Aito vanilja antaa viehättävän makuvivahteen rapusalaattiin.

1. Sulata ja kuivaa tiikeri- tai jättikatkaravunpyrstöt. Raaputa vaniljatangonpuolikkaasta siemenet kulhoon. Lisää oliiviöljy, raastettu limetinkuori ja limettimehu. Mausta maun mukaan
suolalla ja mustapippurilla. Kaada marinadi rapujen päälle, sekoita hyvin ja anna maustua pari tuntia.
2. Halkaise avokadot ja poista niistä kivi sekä kuori. Soseuta avokadonpuolikkaat, ranskankerma ja limettimehu tasaiseksi. Mausta sose maun mukaan suolalla. Huuhdo ja kuivaa salaatinlehdet.
3. Levitä salaatinlehdet ja avokadosose tarjolle. Nosta ravut päälle ja valuta marinadi joukkoon.

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi