Vaniljakastike
Vaniljakastike ei esittelyä kaipaa. Se sopii suklaisten kakkujen ja mehevien marja- tai hedelmäpiirakoiden seuraan.
Ainekset
Vaniljakastike:
- 1 vaniljatanko
- 3 dl maitoa
- 1 dl sokeria
- 4 keltuaista
Valmistusohje
Vaniljakastike valmistuu näin.
Halkaise vaniljatanko ja laita se maidon kanssa pieneen kattilaan. Kuumenna lähes kiehumispisteeseen ja nosta kattila pois liedeltä. Vatkaa sokeri ja keltuaiset vaahdoksi. Poista vaniljatanko ja lisää sokeri-keltuaisvaahto maidon joukkoon.
Nosta kattila takaisin liedelle ja kuumenna varovasti koko ajan sekoittaen. Kun kastike sakenee, ota se pois liedeltä ja vatkaa vielä noin minuutti.
Käyttö: Mausta vaniljakastike vaihteeksi tilkalla vahvaa espressoa, tujauksella lempilikööriäsi tai muutamalla palalla sulatettua suklaata. Kastike on paksua ja mainion makuista, mutta kuitenkin kevyempää kuin kerma. Tarjoa vaniljakastike esimerkiksi aidon ranskalaisen suklaakakun tai omenapaistoksen kanssa.
Vinkki: Hinnakkaan vanilijatangon voit korvata ripottelemalla kastikkeen joukkoon noin ruokalusikallisen vaniljasokeria.
Kokeile myös:
Marsipaanilla täytetyt uuniomenat ja vaniljakastiketta
Katso myös Kotliliesi.fi: 10 erilaista omenapiirakkaa
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous