Reseptit

Vaniljaomenat ja tofukastike

Teksti: Soili Soisalo Kuvat: Colourbox

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 300 g omenoita
  • 0.5 dl omenamehua tai vettä
  • 1 vaniljatanko (tai 1 tl aitoa vaniljaa)
  • 3 rkl vaahterasiirappia
  • 2 dl pehmeää tofua (silken tofu)
  • 2 tl raastettua sitruunankuorta
  • 1 tl aitoa vaniljaa
  • 2-3 rkl kookoshiutaleita

Valmistusohje

Vaniljaomenat ja tofukastike on vähän erilainen jälkiruoka, jossa maistuu tutut suloiset maut.

1. Viipaloi omenat, poista siemenkodat ja kiehauta omenamehussa vaniljatangolla maustettuna.

2. Halkaise vaniljatanko ja rapsuta sisus sekaan. 

3. Vaahdota sähkövatkaimella tofu, johon on lisätty hiukan vaahterasiirappia, vaniljaa ja sitruunankuorta (pese kuori hyvin ennen raastamista).

4. Jaa omenalohkot annoskulhoihin, kaada niille vaniljatofua ja koristele annokset paahdetuilla kookoshiutaleilla.

X