Vaniljavaahto ja puolukkahyytelö
Vaniljavaahto ja puolukkahyytelö on kepeän raikas jälkiruoka, joka päättää aterian makeasti. Helposti syntyvä puolukkahyytelö on täydellinen makupari vaniljaiselle vaahdolle.
Ainekset
- 4 dl maitoa
- 4 rkl sokeria
- 2 keltuaista
- 1 vaniljatanko tai 2 tl vaniljasokeria
- 6 liivatelehteä
- 2 dl kuohukermaa
- 1 dl sokeroitua puolukkamehua
- 2 dl jäisiä puolukoita
- 2 liivatelehteä
Valmistusohje
1. Pane vaniljavaahtoon tulevat liivatteet (6 kpl) likoamaan kylmään veteen.
2. Mittaa maito, sokeri, keltuaiset ja halkaistu vaniljatanko tai vaniljasokeri kattilaan. Kuumenna hitaasti kiehuvaksi.
3. Puserra liivatteista pois ylimääräinen vesi ja liuota ne kuumaan maitoon. Anna kiisselin jäähtyä välillä sekoitelleen. Älä päästä kiisseliä hyytymään.
4. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi ja kääntele kiisselin joukkoon. Jaa seos annoslaseihin tai -maljoihin. Anna hyytyä viileässä.
5. Liota puolukoihin tulevat liivatteet pehmeiksi ja liuota ne kuumaan mehuun. Lisää jäiset puolukat.
6. Annostele hieman hyytynyt puolukkahyytelö vaniljavaahtoannosten päälle.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous