1.7.2012

Vaniljavaahto ja puolukkahyytelö

Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Jukka Pakarinen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Vaniljavaahto ja puolukkahyytelö on kepeän raikas jälkiruoka, joka päättää aterian makeasti. Helposti syntyvä puolukkahyytelö on täydellinen makupari vaniljaiselle vaahdolle.

Ainekset

4 dl maitoa
4 rkl sokeria
2 keltuaista
1 vaniljatanko tai 2 tl vaniljasokeria
6 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa
1 dl sokeroitua puolukkamehua
2 dl jäisiä puolukoita
2 liivatelehteä

Valmistusohje

1. Pane vaniljavaahtoon tulevat liivatteet (6 kpl) likoamaan kylmään veteen.

2. Mittaa maito, sokeri, keltuaiset ja halkaistu vaniljatanko tai vaniljasokeri kattilaan. Kuumenna hitaasti kiehuvaksi.

3. Puserra liivatteista pois ylimääräinen vesi ja liuota ne kuumaan maitoon. Anna kiisselin jäähtyä välillä sekoitelleen. Älä päästä kiisseliä hyytymään.

4. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi ja kääntele kiisselin joukkoon. Jaa seos annoslaseihin tai -maljoihin. Anna hyytyä viileässä.

5. Liota puolukoihin tulevat liivatteet pehmeiksi ja liuota ne kuumaan mehuun. Lisää jäiset puolukat.

6. Annostele hieman hyytynyt puolukkahyytelö vaniljavaahtoannosten päälle.