Reseptit 27.8.2012

Vaniljavoissa paistettu scampi ja avokadomelonisalsa

Teksti: Raija Uljas

Valmistusaika

Vaikeusaste

Annosmäärä

4

Arvostelu

Ainekset

12 scampin eli meriravun tai jättikatkaravun pyrstöä
3 rkl kirkastettua voita
1/2 vaniljatankoa
1/2 hienonnettua chiliä
suolaa
pippuria

Avokado-melonisalsa:

1 avokado
yhden limetin kuori ja mehu
1/4 hunajamelonia
1/2 hienonnettua tomaattia
pala hienonnettua fenkolia
1 tl hienonnettua hillottua inkivääriä
2 rkl hienonnettua minttua
2 rkl sitruunamelissaa
2 rkl öljyä
suolaa
pippuria

salaatti:

1 kourallinen erilaisia salaatteja ja yrttejä (esim. rucolaa, machea, basilikaa)
puolikkaan appelsiinin kuori ja mehu
1 rkl öljyä
2 tl hunajaa
1 dl granaattiomenan siemeniä ja mehua
suolaa
pippuria

Valmistusohje

Kaavi vaniljatangon puolikkaasta siemenet voin joukkoon ja lisää hienonnettu chili.

Kuutioi salsaa varten avokado ja sekoita sen joukkoon limetin mehu ja kuori. Lisää kuutioitu hunajameloni, hienonnettu sipuli, fenkoli ja inkivääri.

Lisää yrtit ja öljy ja mausta suolalla ja pippurilla.

Pese ja revi salaatit. Sekoita appelsiinin kuori ja mehu, öljy, hunaja ja granaattiomenan siemenet ja mehu. Mausta suolalla ja pippurilla ja sekoita puolet kastikkeesta salaatin joukkoon.

Kuumenna vanilja-chilivoi ja paista scampit siinä hyvällä lämmöllä. Mausta suolalla ja pippurilla. Asettele lautasille. Nosta lautaselle keko salsaa ja sille kasa salaattia. Valuta loput salaatinkastikkeesta annoksen koristeeksi.

Kirkastettu voi: Sulata voi hitaasti miedolla lämmöllä ja anna kiehua hetki. Kuori vaahto ja kaada kirkas voi varovasti sakan päältä pois. Voi säilyy hyvin jääkaapissa.

Ohje: Helmi Catering
 

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi