Varhaiskaali-sitrussalaatti ja katkarapuja
Varhaiskaali on riittoisa, maukas ja ruokaisa salaattiaines.
Ainekset
- 1/2 varhaiskaali
- 2 pientä punasipulia
- 100 g pinaattia
- 2 rkl seesamiöljyä
- 2 verigreippiä tai -appelsiinia
- 3 rkl paahdettuja maapähkinöitä
- 200 g pakastekatkarapuja
Kastike
- 0,5 dl sitruunamehua
- 3 rkl oliiviöljyä
- 1 rkl riisiviinietikkaa
- 1 rkl soijakastiketta
- 2 tl hunajaa
- 3–4 kevätsipulin vartta
- suolaa ja mustapippuria
Valmistusohje
1. Suikaloi varhaiskaali ja punasipulit. Puhdista pinaatti. Kuumenna öljy vokkipannussa ja lisää kaalit sekä sipulit. Paista niin, että kaali hieman pehmenee ja kääntele joukkoon pinaatti. Mausta suolalla ja pippurilla.
2. Leikkaa sitrukset kuorettomiksi lohkoiksi ja purista mehut talteen.
3. Kaada kaaliseos salaattivadille ja lisää sitruslohkot. Ripottele pinnalle maapähkinät.
4. Sekoita sitrusmehun joukkoon muut kastikkeen ainekset ja kääntele joukkoon sulatetut katkaravut. Lusikoi seos salaatin pinnalle ja tarjoile.
Vinkki! Anna katkaravuille vain lyhyt kastikekylpy. Näin niistä ei tule sitkaita.
Lisää ruokia raikkaasta varhaiskaalista:
Kotiliesi.fi: Kaali-pähkinäcaesar
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous