Varhaiskaalitaskut
Varhaiskaalitaskut saavat tässä reseptissä täytteeksi couscousryynejä, vihanneksia ja fetajuustoa.
Ainekset
Varhaiskaalitaskut
- 1 varhaiskaali
täyte:
- 2 dl (täysjyvä)couscousryynejä
- 1 punainen paprika
- 2 tomaattia
- 2 kesäsipulia varsineen
- ripaus suolaa
- ripaus mustapippuria
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 limetin mehu
- ripaus sokeria
- 1 dl hienonnettua minttua
- 100 g fetajuustoa muruina
dippikastike:
- 1 dl soijakastiketta
- 1 sitruunan mehu
- 1 vihreä chilipalko siemenet poistettuna
- 1 tl hunajaa
Valmistusohje
Varhaiskaalitaskut tehdään näin:
1. Valmista ensin täyte. Mittaa suureen kulhoon 2 desiä couscousryynejä ja 2 desiä kylmää vettä. Lisää puolikkaan limetin mehu ja ripaus suolaa. Anna turvota noin 20 minuuttia ja sekoita haarukalla ilmavaksi.
2. Kuutioi paprika ja tomaatti pieneksi ja hienonna kesäsipulit. Lisää couscousin sekaan. Lisää loput täytteen ainekset ja sekoita. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita.
3. Valmista kastike. Hienonna chili ja sekoita kaikki ainekset kastikkeeksi.
4. Kuumenna vesi suuressa kattilassa. Irrota kaalista lehtiä ja upota niitä muutama kerrallaan noin 10 sekunniksi kiehuvaan veteen. Nosta lehdet reikäkauhan avulla siivilään. Taputtele lehdet keittiöpyyhkeellä kuiviksi. Täytä kaalinlehdet couscoustäytteellä ja tarjoile varhaiskaalitaskut dipin kera.
Kokeile myös paahdettua varhaiskaalia, grillattua varhaiskaalia tai varhaiskaalista tehtyjä kevätkääryleitä.
Katso myös Kotiliesi.fi: Kokkaa eri kaaleista – kokosimme Kotilieden parhaat reseptit valkokaalista broccoliniin
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous