Reseptit

Varhaisperuna-sillisalaatti

Varhaisperuna-sillisalaatti sopii ateriaksi sellaisenaan. Varhaisperunat paahdetaan uunissa maukkaiksi ja kauniin kullanruskeiksi. Silliviipaleilla viimeistelty salaatti sopii myös juhannuksen ruokapöytään.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Pekka Nieminen/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Varhaisperuna-sillisalaatti:

  • 1 kg varhaisperunaa
  • 1/2 dl oliiviöljyä
  • 1 tl suolaa
  • 3 rkl kapriksia
  • 1 nippu ruohosipulia hienonnettuna
  • 1 prk hyvää silliä (esim. sipulisilliä)

Kastike:

  • 2 dl majoneesia
  • 2-3 rkl sitruunamehua
  • 2 rkl ryytisinappia
  • 1 dl tuoretta tilliä hienonnettuna
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/4 tl sokeria

Valmistusohje

1. Pese varhaisperunat ja kuivaa ne.

2. Leikkaa ne puolikkaiksi ja levitä leivinpaperilla peitetylle uunipannulle. Kääntele joukkoon oliiviöljy ja suola. Paahda perunoita 220-asteisessa uunissa 20–30 minuuttia, niin että ne saavat kauniin värin. Jäähdytä hieman.

3. Kääntele kulhossa perunoiden joukkoon kaprikset sekä hienonnettu ruohosipuli.

4. Kaada perunaseos vadille ja asettele päälle valutetut sillipalat.

5. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja valuta kastike salaatille juuri ennen tarjoilua.

Katso myös: Paahdettu peruna-seesamisalaatti

Kotiliesi.fi: Perunasalaatti uusista perunoista

X