Reseptit

Värikäs fetasalaatti

Couscousista ja fetajuustosta syntyy maukas salaatti tai ruokaisa lisäke esimerkiksi kesän grilliruoille.

Teksti:
Anna Kara
Kuvat:
Jukka Pakarinen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 300 g täysjyväbulguria tai -couscousia
  • kasvislientä
  • 0,5 dl oliiviöljyä
  • 1-2 sitruunan mehu
  • 4 kesäsipulia varsineen tai 2 punasipulia
  • 5 tomaattia
  • 200 g fetajuustoa (rasvaa 8 %)
  • 1 dl oliiveja
  • 0,75 dl hienonnettua tuoretta minttua

Valmistusohje

1. Keitä bulgur tai couscous kypsäksi kasvisliemessä pakkauksen ohjeen mukaan. Sekoita vielä lämpimiin ryyneihin öljy ja sitruunamehu. Anna jäähtyä.

2. Viipaloi sipulit, kuutioi tomaatit ja fetajuusto. Sekoita kaikki salaattiainekset jäähtyneisiin ryyneihin. Tarjoa salaatti tuoreen täysjyväleivän kera. Voit tarjota salaatin myös harissabroilerin ja grillattujen porkkanoiden lisukkeena.

Feta maistuu myös näissä salaateissa:

feta-perunasalaatti

Feta-perunasalaatti

fetasalaatti

Fetasalaattia ja tsatsikia

Vesimeloni-fetasalaatti

Kotiliesi.fi: Feta-pastasalaatti

X