Reseptit

Värikäs kalakeitto

Värikäs kalakeitto saa sävyä tomaattimurskasta ja keittojuureksista. Lohen ohella keiton voi valmistaa myös muista kaloista, kuten pakasteesta saatavasta seitistä.
Teksti: Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 4 perunaa
  • 1 l kalalientä
  • 1 tlk (400 g) tomaattimurskaa
  • 200 g pakastettuja keittojuureksia
  • 400 g kirjolohifileetä tai valmiita kirjolohisuikaleita
  • 1 tl sitruunapippuria
  • hienonnettua tuoretta tilliä

Valmistusohje

Kuori ja kuutioi perunat. Kuumenna kalaliemi ja tomaattimurska kiehuvaksi. Lisää perunat ja keitä niitä noin 10 minuuttia.

Lisää keittojuurekset sekä paloitellut kirjolohifileet tai valmiit kirjolohisuikaleet. Jatka keittämistä miedolla lämmöllä muutama minuutti, kunnes kala ja juurekset ovat sopivan kypsiä. Mausta keitto sitruunapippurilla ja höystä se hienonnetulla tillillä.

Vihje:

Tämän keiton valmistusta voi nopeuttaa käyttämällä pakastettuja keittoperunoita.

Kalakeittoon voi käyttää kirjolohen sijaan muita ruodottomia kalafileitä tai pakastekalaa.

X